Блогер: Парасюку на замітку – після царювання Януковича без зовнішніх запозичень вже давно не було б України

Відомий український блогер Павло Правий на своїй сторінці в Facebook пише про те, що дехто почав обурюватися, що Вова Парасюк з гордістю оголосив президенту, що «Ніколи не голосував за міжнародні позики»

По словам блогера, іншого Вова сказати просто не міг, добре, що хоч слово «позика» в його словниковому запасі присутнє. «Вова має потужну освіту – 9 класів і коридор. Вова гадає, що брати у борг не можна. Це йому таксисти розповіли, а таксисти – вони непересічні економісти, фінансисти, дипломати і полководці».

Блогер пише про те, що Парасюка варто було б знати, що навіть Сполучені Штати щорічно виходять на ринки позик, як і Японія, і Китай, і Німеччина, бо є такі терміни перекредитування, рекапіталізація, докапіталізація, євробонди, ваучери, цінні папери, ОВДП. «Парасюк школу на трійки закінчив, тому йому буде це у новину, але вкотре для тих, хто вважає себе Карлом Марксом треба повідомити, що є така наука – військова стратегія. За цією наукою країна не може витрачати на армію більш ніж 5% ВНП на рік. Інакше дуже скоро економіка падає у штопор, з якого вже не вийде», – написав Павло Правий.

За його словами, ми зараз офіційно витрачаємо ті самі 5%. Насправді ж – більше, бо статистика не враховує витрати волонтерів, а закони економіки і військової стратегії невблаганні: ці 5% - це усе, враховуючи витрати усіх: держави, волонтерів. «Ми зараз тримаємося виключно на зовнішніх запозиченнях та фінансовій допомозі Заходу. Без них ми давно вже упали б, хто б не був при владі, бо після царювання Януковича станом на 27 лютого 2014 року на рахунках Держказначейства було лише сто вісім тисяч сто тридцять три гривні і шістдесят п’ять копійок. Усі гроші країни на той момент», – підсумував блогер.

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. "Историческая дата: Ровно 450 лет назад. 3 июня 1571 года крымские татары сожгли Москву за 3 часа", - блогер

четвер, 3 червень 2021, 22:30

в 2021 році минає 450 років події, котру в Росії Путіна не люблять згадувати, щоб не занепастити удаване "Величие". Про перипетії, котрі відкинули назад перший натиск Москви, в намаганні перетворитись на тюрму народів всієї Східної Європи оповідає бло...

З архіву ПУ. "Историческая дата: 445 лет назад крымские татары сожгли Москву за 3 часа", - блогер

середа, 3 червень 2020, 9:00

Войска крымского хана Девлет Гирея захватили Москву и сожгли ее. За время похода было убито около 80 тысяч человек и столько же забрали в плен.Весной 1571 года было собранно войско из крымских татар и ногайцев численностью свыше 40 тысяч человек. 2 июн...